• 37 новоназначени военнослужещи положиха военна клетва в гарнизоните Благоевград и Враца

  • Полево обучение и ротно тактическо учение с механизирана рота на многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC - BG” съвместно с пехотни формирования от Сухопътните войски на САЩ

  • Смолянските алпийци получиха висока оценка за участието си в голямото планинско учение „CAPRICORN 2018“

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 389
27.11.2017
По искане на Главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, на 25.11.2017 г. формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 3 механизиран батальон -Благоевград, от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Борислав Войнов, разузна, транспортира и унищожи  силно корозирал 76,2 мм артилерийски снаряд, открит в частен дом в село Плоски, община Сандански, област Благоевград. Не са открити други боеприпаси.
24.11.2017
Вчера, 23.11.2017 г., в  читалище „Васил Левски - 1861 г.” -  град Карлово бе представена книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“ на президента на Агенция и Радио „Фокус“, журналист и писател Красимир Узунов.  Официален гост на събитието беше председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която бе тържествено посрещната пред сградата на община Карлово от почетен караул от състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Това е първата родолюбива инициатива, в която участва новоизбраният председател на 44-то Народно събрание.
Книгата е посветена на живота и делото на полковник Борис Дрангов, командир на 5 пехотен македонски полк, изтъкнат военачалник и военен педагог, участник в Илинденско-Преображенското въстание, в Балканската, ... още
23.11.2017
Във връзка с планиран ремонт на довеждащ водопровод и преустановяване на водоподаването към ж.к. Орлова чука, ж.к. Еленово и ж.к. Ален мак,  Бригадно командване – Благоевград от състава на Сухопътните войски осигурява на 22 - 24 ноември три броя водоноски за жителите на трите квартала.
23.11.2017
   Военнослужещи от Самоходна минохвъргачна батарея на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, с 2 командно-щабни машини Р-81 и 4 самоходни 120-милиметрови минохвъргачки Б1-10 „Тунджа”, успешно участваха в отразяването на агресията на противостоящите сили по време на Тактическо учение с бойни артилерийски стрелби, което се проведе на Учебен център „Победа” край Ямбол на 21 и 22.11.2017 г.
   Темата на учението бе „Действие на Самоходна минохвъргачна батарея при провеждане на непосредствена огнева поддръжка на батальона в отбрана”.
       Тридесет и пет офицери, сержанти и войници изпълниха седем огневи задачи под командването на командира на ... още
22.11.2017
Днес, 22.11.2017 г., се проведе среща на командира на СВ генерал-майор Михаил Попов с бригаден генерал Тимъти Дж. Дохърти, заместник–началник на щаба по операциите на СВ на САЩ в Европа.
Темите, обсъждани по време на разговора, са продължение на участието на българската делегация в 25-ата годишна конференция на командирите на Сухопътни войски на европейските страни, организирана от Сухопътните войски на САЩ  в Европа и проведена през октомври във Висбаден, Федерална Република Германия.
Бригаден генерал Дохърти изрази удовлетворението си от  планиращите структури и военните формирования от Сухопътните войски на Българската армия, участвали в многонационалното учение „Saber Guardian 17”.
В хода на дискусията бяха обсъдени проблемни въпроси и ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени