• Военнослужещи от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски

  • ДНЕС СВЕЖДАМЕ ГЛАВИ ПРЕД ДЕЛОТО И ПОДВИГА НА АПОСТОЛА

  • ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В РИТУАЛИ ПО ПОВОД 145-АТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 386
10.11.2017
В Център за подготовка на сержанти и войници от състава на  Център за подготовка  на специалисти – Сливен, за първи се проведе обучение за инспектори за нуждите на осем районни дирекции „Пожарна  безопасност и защита на населението“.  Курсът обхвана периода от 9 октомври до 11 ноември. В същия модул бяха обучени и осем военнослужещи за механик - водачи на верижни машини  на база  МТЛБ за нуждите на Сухопътни  войски. Курсистите положиха изпит по техническа подготовка и кормуване. Командирът на ротата за подготовка на механизирани водачи капитан Таню Танев връчи удостоверенията  на успешно завършилите обучаеми.
 
10.11.2017
От 7 до 9 ноември  на Учебен полигон „Ново село” се проведе ротно- тактическо учение с бойна стрелба на 1 танкова рота от 61-ви танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен. Това бе заключителен етап от бойното му сглобяване, полевата и огневата му подготовка.
Ръководител на учението бе заместник-командирът на батальона майор Евтим Максимов, а командир на ротата - капитан Николай Николов. Темата на учението беше: „Танковата рота като противодесантен резерв”. Ръководството, полигонната  и имитационната команда се бяха погрижили обстановката да бъде максимално близка до тази при провеждане на операциите, при което се постигна умело съчетаване на тактическите действия с огневото поразяване на противостоящите сили.
В ... още
10.11.2017
От 6 до 10.11.2017 г. на работно посещение в 101 алпийски батальон-Смолян бяха офицери от Втора планинска бригада на Румъния. Целта на посещението беше обмяна на опит и разширяване на двустранното сътрудничество.
По време на посещението си румънските военнослужещи присъстваха на отработването на въпроси, заложени в ротно-тактическо учение, посетиха учебни места и различни маршрути за провеждане на специализирана ски и алпийска подготовка. Те разгледаха района на 101 алпийски батальон  –  учебно-материалната база, параклиса и музея, където имаха възможността да видят най-новата придобивка – паметната плоча на алпиниста Христо Проданов, както и други експонати, с които се гордее батальонът.
09.11.2017
„Основната цел е окомплектоване на батальонните бойни групи със съвременна техника и включване на български фирми в реализирането на този проект. Аз искам бойна машина не за самоцел, а за да изпълним задачите, които ни са възложени“ каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов в отговор на журналистически въпрос по време на стрелбите, които се състояха днес, 09.11.2017 г., на учебен център „Сливница”. Той коментира още, че недокомплектът на войските е основен проблем, който води до ограничение при изпълнение на задачите в Сухопътните войски.  
С турнира по стрелба със стрелково оръжие стартираха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той ... още
09.11.2017
Днес, 09.11.2017 г., военнослужещи от 10 механизиран батальон-Враца, от състава на Бригадно командване-Благоевград, взеха участие  в тържествените чествания, посветени на 140 години от освобождението на града.
В 11:00 часа в местността „Калето”, срещу паметника „Вестителя на свободата”, беше построен почетен караул от личния състав на формированието. Командирът на батальона майор Симеон Цеков прие рапорта на началника на караула и поздрави военнослужещите по случай  годишнината.
В знак на преклонение пред подвига и признателност към саможертвата на героите, дали живота си в името на свободата, военнослужещите взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника „Вестителя на свободата”. Венци и цветя бяха положени ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени