• Завърши тактическото учение „Родопи 24“

  • Военнослужещи от Сухопътни войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Благоевград

  • Военнослужещи от 2 Тунджанска механизирана бригада отбелязаха 111 години от Одринската епопея и Денят на Тракия

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 611
С тържествени ритуали, вчера 18 февруари, военнослужещи от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата.
В знак на признателност към делото на Васил Левски пред едноименните паметници в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Русе, Горна Оряховица, Златица, Чирпан и на манастир „Св. Петка Мулдавска“ в Асеновград бяха поднесени венци и цветя.
Днес, 19 февруари, военнослужещи от Сухопътните войски ще участват във възпоменателни церемонии по повод 151-ата годишнина от гибелта на Дякона в градовете Карлово, Плевен, Сливен, Смолян, Шумен, Димитровград, Петрич, Асеновград, Белене, Пловдив и Елин Пелин.
„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“!
 
По инициатива на община Троян и общински комитет „Васил Левски“- град Троян,  на 17 февруари 2024 година, в град Троян се проведе национален крос „По стъпките на Васил Левски“, в който участваха представители от различни организации и военнослужещи от  състава на 2-ра и 61-ва механизирани бригади и военните формирования 28610 и 57250, от състава на Сухопътните войски.
От всички участници в дисциплината крос 8000 метра първото място завоюва редник Маринела Цекова от в.ф. 57250 - София, на трето място се класира редник Мартин Върбанов от в.ф. 28610 - София, на девето място младши сержант Милена Славова, от 2 -ра механизирана бригада а десетата позиция заеха лейтенант Александра Антонова и редник Милена Пощова също от състава на 2-ра механизирана ... още
Днес, 16.02.2024 г., формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от Батальон за защита на силите, от състава на 2- ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, беше задействан в изпълнение на заповед на Командира на Сухопътните войски за обезвреждане на невзривен боеприпас открит в землището на село Борилово, община Стара Загора.
Формированието в състав от 7 /седем/ военнослужещи и 3 /три/ единици техника от Батальон за защита на силите, под ръководството на капитан Иван Панайотов извърши разузнаване и транспортиране на 125 мм. снаряд със взривател, без видима маркировка и клейма на него.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът е транспортиран и унищожен на УЦ „Люляк”.
Военнослужещите от учебен полигон „Корен” с командир подполковник Христо Василев, подеха инициатива за събиране на дарения за домове от град Хасково. Водени от мотото, че добро може да се прави винаги, а не само по празници, се спряха на Център от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Директорката госпожа Чилингирян и екипът от професионалисти, се грижат денонощно за деца със сериозни здравословни проблеми. В кампанията се включиха всички военнослущещи от формированието. Бяха дарени дрехи, играчки, обувки.
Ha 13 февруари, на строевия плац на 29 механизиран баталъон Шумен, от състава на 5 бригадно командване се проведе тържествен ритуал по приемане на длъжността „Командир на 29 механизиран баталъон”.
Със заповед на Командира на Сухопътните войски, заместник – командирът на 29 механизиран баталъон майор Ерхан Сюлейман бе повишен във военно звание „подполковник“ и назначен на длъжност „Командир на 29 механизиран баталъон“.
Церемонията по приемане на длъжността „командир” сe проведе под ръководството на командира на 5 бригадно командване полковник Иван Вълев. В словото си, той пожела на подполковник Сюлейман сила и енергия за справяне с предизвикателството да бъде начело на баталъона.
Ритуалът завърши с преминаване в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени