• Военнослужещи от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски

  • ДНЕС СВЕЖДАМЕ ГЛАВИ ПРЕД ДЕЛОТО И ПОДВИГА НА АПОСТОЛА

  • ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В РИТУАЛИ ПО ПОВОД 145-АТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 386
16.11.2017
Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември, се проведе днес, 16 ноември 2017 г. във Военна академия „Г.С.Раковски“.
„Преди 132 години, на 19 ноември в решителната битка при Сливница, българските офицери и войници по категоричен начин защитиха Съединението на България. С тази победа Българската войска не само завоюва правото на обединение за народа ни, но ясно заяви пред света, че от този момент България сама ще решава съдбата и бъдещето си на свободна страна“ – каза в приветствието си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Личният състав на войските бе поздравен от Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили г-н Румен Радев, който каза: ... още
16.11.2017
По повод на тържественото честване на 132-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, вчера, 15.11.2017 г., Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от запаса, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините.
 „Възползвам се от повода, в навечерието на нашия празник, да изразя моето уважение към всички вас. Искам да изкажа нашата най-искрена благодарност за всичко, което  направихте през годините за Сухопътните войски и Българската армия и да ви уверя, че днес воините от войските продължаваме с достойнство вашето дело, оставените от вас традиции и отстояваме с чест авторитета на Сухопътните войски”, каза в словото си командирът на Сухопътните войски ... още
15.11.2017
На 18 ноември 2017 г. след централната емисия "Новини" на Българската национална телевизия очаквайте обръщение на командира на Сухопътните войски към личния състав по повод 19 ноември - Празник на войските.
15.11.2017
Вчера, 14.11.2017 г., традиционният поход „По стъпките на Сливнишките герои” премина с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, генерали от запаса, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините, военнослужещи от военните формирования на войските, представители на местната власт на община Сливница, представители на Подофицерско дружество „Гургулят – потомци”, както и жители на гр. Сливница.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Под звуците на военни маршове, участниците в похода се построиха за отдаване на почит на героите.
Гост-лекторът от Националния военноисторически музей главен асистент доктор ... още
13.11.2017
След дългогодишно отсъствие, в навечерието на бойния празник на Бригадно командване - Благоевград - 20- ти ноември, полевата икона на славния 14-ти пеши Македонски полк се завърна при своите наследници. На нея са изобразени закрилниците на полка - Свети седмочисленици и Архангелите Михаил и Гаврил, като тя е била неотлъчно до военнослужещите от полка на бойните полета по време на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. Епични са победите, завоювани по време на тези войни в името на светлия идеал - свободна, обединена и независима Майка България.
Иконата-закрилница е предадена на свещенослужителите от Неврокопската епархия от благочестиви християни, за да бъде запазена и съхранена за поколенията и наследниците на полка. Сега тя се съхранява в ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени