• Занятия с ученици от 9 и 10 клас в Центъра за подготовка на специалисти - Сливен

  • Инициативите за Празника на 42-ри механизиран батальон – Ямбол събраха много приятели

  • Курс за обучение на инструктори по алпийска подготовка в 61 механизирана бригада - Карлово

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 394
22.01.2018
Командирите на военни формирования от гарнизон Ямбол взеха участие в работна среща, организирана от  ръководството на Регионалния Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Георги Дражев“ с председател подп. о.р. Иван Тодоров.  На нея бяха обсъдени бъдещата съвместна дейност, свързана с родолюбивите инициативи за отбелязване на празничния национален и воински календар през годината, както и предложения за действия пред ямболската общественост в посока  съхранение на воинските традиции и добродетели, националните идеали и формиране на патриотични ценности.
За необходимостта от продължаване на съвместните родолюбиви инициативи в съвременните условия и съобразно планираните от формированията мероприятия за 2018 г., се обединиха в кратките си ... още
19.01.2018
Хасково е поредният град, който отбеляза 140 години от освобождението си с ритуал по поднасяне на венци и цветя. Представително подразделение от военно формирование 52740, от състава на Втора механизирана бригада, участва в честването пред паметникa-морена, който е символ на Освобождението на града и се намира срещу църквата „Света Богородица”. Молитва за покой на душите на хилядите загинали за освобождението  отправиха в съослужение хасковски православни свещеници. Пред храбростта на освободителите и пред саможертвата на хасковлии  се поклониха кметът на Хасково Добри Беливанов, областният управител  Станислав Дечев, заместникът му   д-р Стефка Здравкова, председателят на Общинския съвет Таня Захариева, командирът на  военно формирование ... още
19.01.2018
В присъствието на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командващия на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командващия на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, представители на Инспектората на МО и Щаба на ВМС, ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования днес, 19 януари, се проведе анализ на подготовката на Сухопътните войски през 2017 г.
„Основните планирани мероприятия през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни трудности, резултатите от нашата дейност са положителни и това ни дава повод да отчетем годината като успешна. Формированията от родовете войски са сглобени, поддържат съществуващите оперативни способности за постигане на заповяданите цели в целия спектър от мисии и задачи. С усилията, ... още
18.01.2018
Днес, 18.01.2018 г.,  във Военен клуб – Стара Загора се проведе Анализ на резултатите от дейността на 2-ра механизирана бригада за учебната 2017 година, на който  присъства командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов.
Анализът започна с експозе на командира на формированието бригаден генерал Костадин Кузмов, продължи с изказвания на заместник-командира полковник Недялко Ников, на заместник-командира по логистичното осигуряване полковник Тодор Тодоров, офицери от управлението на бригадата и командирите на военни формирования.
Бригаден генерал Кузмов подчерта:„През 2017 година бригадата изпълни всички планирани и допълнително поставени задачи в рамките на отпуснатия ресурс. Ето защо считам, че имахме една успешна година, а ... още
18.01.2018
Пред паметника на генерал Виктор Дандевил в Асеновград днес, 18.01.2018 г., се проведе ритуал по повод 140 години от освобождението на града от османско иго, в който взеха участие представителна рота от Четвърти артилерийски полк, представители на местната власт, ученици от основно училище „Ангел Кънчев”.
Ритуалът започна с приемане на строя от командира на полка полковник Лъчезар Мишев, след което свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха заупокойна молитва за загиналите руски и български воини за освобождението на града. Слово произнесе кметът на община Асеновград  доктор Емил Караиванов, а ученици от основно училище „Ангел Кънчев” представиха поетико-музикална програма.
Честването завърши с поднасяне на цветя и венци на ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени