• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 612
По повод Националния празник на Република България, вчера, 10-ти механизиран батальон – Враца, от състава на 3-то бригадно командване, отвори вратите на Историческия музеен кът на 35-ти пехотен врачански полк в района на формированието, където стотици деца, ученици, студенти, общественици, граждани и гости на град Враца разгледаха експонатите и чуха историята на полка, разказана увлекателно и компетентно от подполковник о.з. Иван Джунов.
Военнослужещите от Сухопътните войски почитат паметта на загиналите за Освобождението на България!
 
Сержанти и войници от военните формирования на 2-ра механизирана бригада в гарнизоните Стара Загора, Хасково и Ямбол, повишаваха езиковата си подготовка и завършиха успешно интензивното си обучение по английски език, което бе видно от проведения тест ALCPT (American Language Course Placement Test) от преподаватели от Департамент за чуждоезиково обучение на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” - Шумен на Националния военен университет „Васил Левски” - Велико Търново.
Заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Митко Балтов връчи сертификати за преминатото обучение на военнослужещите от гарнизон Стара Загора, благодари им за положените усилия и постигнатите резултати и им пожела успех в по-нататъшното усъвършенстване на уменията им.
Главният ... още
В тържествена атмосфера с молебен за здраве на личния състав и освещаване на мраморната плоча на 31-ви механизиран батальон от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, батальона отбеляза 22 години от своето сформиране.
Командирът на батальона подполковник Иван Бонев поздрави личния състав по случай празника, а началникът на щаба майор Георги Пасков им благодари за всеотдайният труд и професионализъм при изпълнение на задачите.
 
На тържествена церемония бяха връчени удостоверенията на резервистите, преминали срочна служба в доброволния резерв в 5-то бригадно командване - Плевен, от състава на Сухопътните войски.
В резултат от подготовката 97 % останаха на военна служба в редовете на Българската армия като 82 % от тях избраха да продължат службата си в редовете на най-големия вид войски - Сухопътните войски.
 
В 31-ви механизиран батальон, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, се проведе  Ден на отворени врати по случай празника на формированието. По този повод на учебен полигон ,,Добрич" беше организирана празнична програма, включваща военно-приложен многобой, показ на въоръжение, динамичен тактически показ, показ на  техники от специализиран ръкопашен бой и стрелба с различни образци  оръжие.
Заместник-командирът на бригадата полковник Митко Балтов, командирът и началникът на щаба на батальона подполковник Иван Бонев и майор Георги Пасков наградиха призьорите от военния многобой. Купата на командира на батальона спечели отборът на самоходната минохвъргачна  батарея, класирал се на първо място в многобоя. Второто и третото места заеха  ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени