• Инициативите за Празника на 42-ри механизиран батальон – Ямбол събраха много приятели

  • Курс за обучение на инструктори по алпийска подготовка в 61 механизирана бригада - Карлово

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в полево лагерно обучение и тренировка по стрелба и управление на огъня на земната артилерия на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 394
09.02.2018

Днес, 09.02.2018 г., в град Пловдив се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 91 инженерен батальон за обща поддръжка” от състава на 55-ти инженерен полк.
В присъствието на командира на 55-ти инженерен полк полковник Росен Арабаджиев и комисия от състава на полка подполковник Петко Петков, който до този момент изпълняваше длъжност в сектор „Подготовка на инженерните подразделения” в командването на Сухопътните войски, официално пое командването на батальона. Длъжността бе предадена от майор Радостин Тенев -  заместник-командир и временно ръководещ формированието.
В словото си полковник Арабаджиев благодари на майор Тенев за умелото ръководство и всеотдайността, и отправи пожелания към подполковник ... още
09.02.2018
Третата книга от поредицата „Българска пехота“ от Алманах на Сухопътните войски бе представена в Информационния център на МО. След два месеца, както обеща генерал-лейтенант от запаса Кирил Цветков, председател на Асоциацията на Сухопътните войски, чиято инициатива са изданията, се очаква четвъртата книга, която ще ни разкаже историята на 15 дивизии. По-нататък поредицата ще бъде посветена на артилерията, танковите, инженерните, химическите войски, противовъздушната отбрана и др.
На културно-историческата проява бяха дошли 14 действащи и служили генерали от Сухопътни войски, народният представител доц. Милен Михов, съветникът на президента по отбрана и сигурност полковник от запаса Илия Милушев, военнослужещи от КСВ, издатели, военни историци и председатели на ... още
07.02.2018
На 07.02.2018 г. по инициатива на д-р Денислава Ангелова- председател на асоциация „Докосни дъгата” и Ваня Дражева-директор на ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен, в училището беше открит гвардейски музеен кът. Събитието предшества официалното създаване на  втория за страната и първи за община Плевен ученически гвардейски отряд. Инициативата е подчинена на идеята да се поддържа жив стремежът за опазване на историята ни и да бъдат възкресени традициите, да възпита учениците в дух на патриотизъм и любов към Родината.
Официални гости на откриването на гвардейския музеен кът бяха бригаден генерал Илко Йорданов – командир на Национална гвардейска част, полковник Николай Бешев – началник на гарнизон Плевен, кметът на община Плевен Георг ... още
07.02.2018
С изпити по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване с кандидатите на 06 и 07.02.2018 г. в района на военно формирование 28330-Смолян се проведе конкурс за прием на войници  в изпълнение на заповед ОХ978/12.09.17 г. на министъра на отбраната и обява за провеждане на конкурс на командира на Сухопътните войски.
Успешно преминалите прегледите за годност за военна служба и психологическа пригодност бяха допуснати до изпит. Те показаха добри резултати по физическа подготовка и високи резултати на теста за обща култура. На издържалите изпита 52 кандидата командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров  предложи длъжности за заемане в 101 алпийски полк.    
 
02.02.2018
На 02.02.2018 г., формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 54 990 - Враца от състава на Сухопътните войски с ръководител старши лейтенант Петър Петров унищожи силно корозирал 70 мм артилерийски снаряд с взривател, открит в село Владимирово, област Монтана. В продължение на 4 часа формированието  разузна, транспортира и унищожи открития невзривен боеприпас. Не са открити други боеприпаси.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени