• Военнослужещи от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски

  • ДНЕС СВЕЖДАМЕ ГЛАВИ ПРЕД ДЕЛОТО И ПОДВИГА НА АПОСТОЛА

  • ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В РИТУАЛИ ПО ПОВОД 145-АТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 386
01.12.2017
Ритуал по полагане на военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България се проведе днес, 01.12.2017 г.,  на строевия плац на войскови район 1163 – гр. Плевен.
След полагане на клетвата приветствено слово към военнослужещите произнесе полковник Николай Бешев – командир на Единния център за начална подготовка – гр. Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
Поздравления бяха поднесени и от началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков.
От 20.11 до 01.12.2017 г.  бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена ... още
01.12.2017
По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов военнослужещи от 4 военни формирования за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Сухопътните войски са в пълна готовност да се притекат в помощ на населението предвид прогнозите за очаквани наводнения.
На територията на София в очакване за оказване на помощ е ФОППБ на в.ф. 28610 – София, в направление Благоевград и Кюстендил в готовност е ФОППБ на в.ф. 26400 – Благоевград, на територията на Смолянски окръг – ФОППБ на в.ф. 28330 – Смолян и в направление Хасково и Кърджали – в.ф. 52740 – Хасково.
30.11.2017
Способности и натренираност при изпълнение на тактически действия, свързани с воденето на отбранителен бой, показаха военнослужещите от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, на приключилото двудневно тактическо учение (28-29.11.2017г.) на Учебен център „Победа” край Ямбол. Учението на тема: „Действия на механизирана рота, смесен противотанков взвод и зенитно-ракетен артилерийски взвод при отбрана” се проведе под ръководството на командира на батальона подполковник Ивайло Иванов.
       Военнослужещите отработиха ситуации, създадени от имитационната команда за проверка на действията по управление и организиране взаимодействието между механизираната рота и двата взвода от батальона.  Дейностите им бяха ръководени от ... още
29.11.2017
Днес, 29.11.2017 г., в района на 78 батальон за осигуряване - София, приключи двудневната съвместна щабна тренировка на Сухопътни войски,  в която участваха военнослужещи от командването и от формированията на СВ. Ръководител на съвместната тренировка бе началникът на щаба на СВ бригаден генерал Николай Караиванов.
Тренировката има за цел да се сглобят мрежите за управление и да се съгласуват действията в щабовете и между самите щабове. За изпълнението на дейностите си щабът бе изнесен на полеви условия и бяха развърнати елементи от системата за командване и управление.
Щабната тренировка се проведе в условията на комплексна тренировка на комуникационно-информационната система на Българската армия. По време на тренировката, с развърнатите КИС бяха демонстрирани ... още
29.11.2017
Днес, 29.11.2017 година, в района на  Огневи комплекс „Батмиш” се проведоха учебни стрелби  с военнослужещи от  Центъра за подготовка на сержанти и войници в Сливен. Стрелбите са част от обучението  във втори модул „Специална военна подготовка за придобиване на военно-отчетна специалност и квалификация”. За повишаване на квалификацията  в него участват 27 военнослужещи  от  гарнизоните  Сливен, Благоевград, Карлово, Хасково, Стара Загора и Плевен.  Те се обучават за заемане на длъжностите командир на механизирано отделение и командир на танков екипаж. Стрелбите се проведоха с танк Т-72, БМП-1, МТ-ЛБ и  БРДМ-2. Техен ръководител бе командирът на ротата за подготовка на сержанти и войници  капитан Ради  ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени