„Гарнизон Ямбол беше един от най-големите гарнизони в Българската армия, със славни традиции, и днес съм щастлив да застана пред Вас и с открито чело да кажа, че Вие сте достойни наследници на постигнатото години наред.” – каза в приветствието си командира на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев, на честването на Празника на военно формирование 52590 – Ямбол, което се състоя на 23.04.2014 г., във войсковия район.
Празникът беше отбелязан с тържествено строяване на личния състав и приемане на строя от командира на формированието подполковник Атанас Георгиев, както и с водосвет за здраве, който отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, в съслужие със ставрофорен иконом Чакъров. Официални лица, бивши командири, представители на военно-родолюбиви организации, приятели на армията, поздравиха командването и състава на батальона. Най-добрите в бойната и учебната подготовка военнослужещи бяха отличени от ... още
Днес, 23.04.2015 г., на учебния полигон на военно формирование 52740 – Хасково се проведе турнир по стрелба с пистолет за определяне на представителен отбор от 2-ра механизирана бригада за участие в общоармейския шампионат по случай Празника на Българската армия.
На ГУЦ „Добрич” точността си премериха представители от всички военни формирования на бригадата. Отборите бяха от по пет военнослужещи – мъже и жени, за отборно и индивидуално класиране, както следва:
СТРЕЛБА – МЪЖЕ
1 място – ст.л-т Веселин Генов от в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – к-н Стефан Тумбарков от в.ф. 54100 – Ямбол;
3 място – к-н Михаил Костадинов от в.ф. 52740 – Хасково;
СТРЕЛБА – ЖЕНИ
1 място – р-к Дарина Панайотова от в.ф. 54230 – Стара Загора;
2 място – р-к Диана Атанасова от в.ф. 54140 – Стара Загора;
3 място – р-к Румяна Цигунарева от в.ф. 54100 ... още
Днес, 23 април, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на площи в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово и разузнаване и повърхностно прочистване на външния периметър около района на завод в хода на операцията по преодоляване на последствията от инцидента.
При изпълнението на задачите вчера, 22 април, бе прочистена площ от 142,5 дка в производствения район на завода и площ от 61 дка външно от складовия район на ВМЗ - Сопот. Открити и сдадени с приемо -предавателен протокол на представител на РПУ - Карлово бяха 202 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе скрап на ВМЗ - Сопот в размер на 45 кг.
Продължава готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна ... още
Продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на пътища и площи в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Днес, 21 април, се извършва разузнаване и повърхностно прочистване на пътища и площи в административния и производствения райони на ВМЗ – Сопот до с. Иганово и разузнаване и повърхностно прочистване на външния периметър около района на завод в хода на операцията по преодоляване на последствията от инцидента.
При изпълнението на задачите на 20 април бяха прочистени пътища с дължина 10550 м. и площ от 1,5 дка. Открити и сдадени с приемо-предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово бяха 154 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе скрап на ВМЗ – Сопот в размер на 245 кг.
Продължава готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите ... още
Продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на пътища и площи в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово.  Днес, 20 април, се извършва разузнаване и повърхностно прочистване на външния периметър около района на завода, поддържане на готовност за извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението, както и подпомагане дейността на разследващите органи.
При изпълнението на задачите на 17 април беше извършено повърхностно прочистване на пътища с дължина 7190 м. и площ от 3,6 декара, открити и сдадени с приемо-предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово бяха 147 единици различни видове боеприпаси.
Предадена бе скрап на ВМЗ – Сопот в размер на 254 кг.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени