„Посещението в Благоевградския гарнизон е част от срещите ми с личния състав на армията в цялата страна. Искам да се запозная на място с ежедневната им дейност и с проблемите, които можем да решим“, каза министър Николай Ненчев днес, 8 юни, при посещението си във военно формирование  26 400 - Благоевград. „Дойдох да подкрепя по категоричен начин  военнослужещите от поделението. Те много често остават в сянка, но винаги са на разположение на гражданите и участват във всички спасителни операции“, подчерта министър Ненчев.
 
На срещата с личния състав, на която присъства и началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов, министър Ненчев благодари на военнослужещите за професионализма и отдадеността, с която служат в Българската армия и подчерта, че формированието може да бъде пример по отношение на носенето на военната служба. Той пое ангажимента във формированието да бъдат изградени два езикови кабинета ... още
От 1 до 5 юни във военно формирование 28880 – Белене се проведе курс „Подготовка и обучение за работа с робот за обезвреждане на импровизирани взривни устройства /Robot operator course C-IED/” съгласно „План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина за 2015 г.”
Занятията преминаха под ръководството на инструктори от състава на Многонационалния екип за обезвреждане на импровизирани взривни устройства „Raptor OC Team„ към Командването за съвместна подготовка на силите на САЩ в Германия.
 От военното формирование участваха 20 военнослужещи от ротата за унищожаване на невзривени бойни припаси и инженерната рота за бойна поддръжка на 54 инженерен батальон с ръководител старши лейтенант Мартин Станчев.
Мероприятието започна с брифинги от американска страна и премина в практически занятия, които се проведоха в района на военното формирование и на полигон ОПМ.
 В хода на обучението ... още
На 01.06.2015 г., на площад „Христо Ботев” в гр. Калофер се проведе тържествена проверка-заря посветена на 139-тата годишнина от героичната гибел на поета и революционер Христо Ботев и ден на загиналите за свободата на България. В зарята взеха участие представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
На ритуала присъстваха кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, кметът на гр. Калофер – г-н Румен Стоянов, командирът на 61 мбр – бригаден генерал Димитър Шивиков, народни представители от 43-тото Народно събрание, кметове на общини и градове в региона, представители на местната власт, граждани и гости на Калофер.
Днес, на 02.06.2015 г., в града на поета-революционер се проведе митинг-поклонение, в който взеха участие представителни роти от първи механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово и Военния духов оркестър към формированието.
Под звуците на „Срещен марш” ... още
На 01.06.2015 г. в град Враца се проведе тържествена проверка (заря) по случай Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев прие строя на представителните роти от военно формирования 54990 и представителния духов оркестър на Сухопътните войски, на студенти и на ученици. Командващ тържествена проверка бе подполковник Георги Крайнов – командир на военно формирования 54990.
Слова по случай 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България произнесоха президентът на Република България Росен Плевнелиев и кметът на община Враца Николай Иванов.
В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.
На ритуала присъстваха още народни представители, министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътните войски ... още
На 01.06.2015 г. във формированията от състава на Сухопътните войски бяха проведени дни на отворените врати по повод отбелязването на Международния ден на детето – 1 юни!
Над 170 ученика посетиха военните формирования 48430 – Стара Загора и 52740 – Хасково. Те имаха възможност да се запознаят с  образци  бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски, както и да разгледат учебно – материалната база на военните формирования
Около 70 деца и ученици посетиха военно формирование 32990 - Пловдив по повод Международния ден на детето-1 юни. Военнослужещите от 68 бригада „Специални сили” представиха показ на въоръжение и снаряжение и направиха демонстрация по парашутна подготовка. В началото на деня гостите бяха запознати с историята, традициите, успехите и основните моменти от живота на бригадата. Старшина Димитър Димитров изнесе интересен и увлекателен показ на парашутно-десантно имущество. Бяха представени и образци стрелково ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени