Четиричленна инспектираща група от Руската федерация завърши, днес 26.11., инспекция на военни формирования от Сухопътните войски, попадащи в обозначения от тях район. Инспекцията е в изпълнение на Виенския документ - 2011 на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и цели повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности.
Инспектиращата група от Руската федерация се запозна с дейността на 2-ра механизирана бригада, 61-ва механизирана бригада, 4-ти артилерийски полк, 68-ма бригада „Специални сили“, и Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Съгласно международните договорености, в рамките на инспекцията проверяващата група получи информация за официалното наименование на военните формирования, намиращи се в определената зона, нивото на подчиненост, личния състав, количеството на въоръжението и техниката, текущата дейност, както и за провежданите в района учения.
Ръководството и целия личен състав на Сухопътните войски поздравяват своя командир по повод неговия 56-ти рожден ден и му пожелават още дълго време да работи за авторитета и просперитета на най-големия вид въоръжени сили – Сухопътните войски.
За тази цел, обаче, му трябва висок дух, огромна енергия и силна воля, които всички от сърце му желаем.
Бъдете здрав, господин генерал Боцев! Нека късметът и благополучието да Ви следват във всички начинания!
Във военно формирование 32990 – Пловдив, днес 24.11.2015 г. се  проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 68 брСпс”.
Началникът на отдел „Личен състав” в КСВ полковник Димитър Никифоров прочете указите за освобождаване на бригаден генерал Михаил Попов от длъжността „командир на 68 брСпс” и назначаването му за заместник-командир на  Сухопътните войски и указ за назначаване на бригаден генерал Явор Матеев за командир на 68-а бригада „Специални сили“.
 Командирът на Сухопътните войски генерал - майор Андрей БОЦЕВ благодари на бригаден генерал Михаил ПОПОВ за работата му отдадена дълги години в 68 бригада специални сили и приноса му за нейното развитие и просперитет.
 Бригаден генерал Матеев прие  бойното знаме на бригадата чисто и неопетнено. Комисия от Сухопътните войски  с председател генерал – майор Пламен Атанасов  извърши инспекторско изпитване. ... още
На 19.11., в района на военно формирование 26400 – Благоевград се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещите от екипът от съветници за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан.
„В напрегнати и изморителни делници вие показахте своята отлична подготовка. Благодарение на Вашата достойна служба, нашите партньори и колеги имаха възможност по достойнство да оценят факта, че където и по света да се намира, българският войник винаги е образец за професионално, съвестно и коректно изпълнение на поставените цели и делегираните задължения”,  каза в приветственото си слово заместник -командирът на военно формирование 26400 – Благоевград майор Кирил Спаневиков.
На тържествената церемония присъстваха и семействата, роднините и приятелите на завърналите се военнослужещи.
На 21.11.2015 г. в град Златоград се състоя тържествена проверка (заря) по случай 103-годишнината от Балканската война и освобождението на град Златоград. В ритуала взеха участие военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон от град Смолян от състава на 68-бригада Специални сили и представителният духов оркестър на ВВС град Пловдив и ученици от местно училище в гр. Златоград.
Командирът на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров прие зарята, а командващ зарята бе капитан Иван Атанасов. В зарята участваха и. На зарята присъстваха още г-н Иво Антонов и.д. директор на дирекция „Социална политика” към МО, гости от съседна Гърция, представители на местната власт и много граждани. Слова произнесоха кмета на град Златоград г-н Мирослав Янчев и областният управител на град Смолян г-н Недялко Славов. Бяха поднесени венци и цветя а зарята приключи с мощни илюминации.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени