28.09.2012
 
На 28 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия  от военно формирование 22220 - Сливен, с ръководител майор Иван Иванов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в района на сметище източно от кв. “Надежда” на гр. Сливен.
Вчера  27 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов, унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната. Гранатата е открита в бетонен фундамент на табло на БТК в село Славеево, община Ивайловград.
25.09.2012
 
На 25 септември в тържествена обстановка в Командването на Сухопътните  войски беше отбелязан празника на структурите по комуникационни и информационни системи.
В тържеството взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, началници на отдели и офицери и цивилни служители от  Щаба на Сухопътните войски.
Гости на празника бяха бившите началници на управление КИС на Сухопътните войски о.р. генерал-майор Димитър Димов, о.р. Алекси Алексиев и о.р. п-к Денчо Денчев.
От името на Ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на военнослужещите и цивилните служители от структурите по КИС за неуморния труд и високия професионализъм, които проявяват при изпълнение задачите по комуникационно-информационно осигуряване на военните формирования и ... още
24.09.2012
 
На 22.09.2012 г. представителни формирования от Сухопътните войски взеха участие  в  честването на  Деня на независимостта на България в различни селища на страната.
В празничния ден военнослужещите от военно формирование 24150 – Стара Загора участваха във военен  ритуал по поднасяне на венци пред  паметника на загиналите във войните старозагорци, а военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен поднесоха цветя пред барелефа на Александър Стамболийски в града.
Тържествата, в които участваха военнослужещите от военно формирование 32420 Русе се състояха пред Паметника на Свободата, а в гр. Сливен военнослужещите от военно формирование 22 220 почетоха паметта и делото на нашите предшественици пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В гр. Шумен военнослужещите от военно формирование 34200 участваха в провеждането на ритуали по повод празника пред паметника на загиналите шуменци на площад ... още
20.09.2012
 
На 20 септември 2012г беше обявено приключването на операция „Чист хоризонт“. Това стана на пресконференция, в която участваха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Тя се проведе в заседателната зала на Областната администрация в гр. Ямбол и в нея ще участваха и областните управители на Ямбол - и Сливен – Марин Кавръков.
Военнослужещите от Сухопътните войски успешно приключиха прочистването на района на „Производствено - складова база Стралджа – Мараш“, което продължи от 13 юни 2012 г. до 14 септември 2012 г. в изпълнение на заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов. Изпълнявайки третата мисия на Българската армия, специализирани тактически групи от Сухопътните войски проведоха операция за оказване на помощ на държавната и местната администрация при ликвидиране на последствията от инцидента в ... още
20.09.2012
 
На 19 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София, с ръководител старши лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой авиационна бомба, открита на ул. “Суходолска” и ул. “Безименна” в кв. “Западен парк” на гр. София.
Същият ден формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов унищожи 1 брой артилерийски изстрел за стрелба със 100 мм танково оръдие. Боеприпасът е открит в кладенец на изхода на гр. Момчилград, област Кърджали. Транспортиран е от военнослужещите и е унищожен в района на село Подкова, община  Момчилград.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени