Днес, 15.01.2016 г., в района на военно формирование 24620 – Свобода се проведе тържествено честване на празника на Военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
Тържеството започна с приемане на строя от командира на батальона подполковник Добромир Дамаков и посрещане на бойното знаме. Командирът приветства с празнично слово личния състав и гостите, а водосвет за здраве, благоденствие и успехи отслужи отец Иван. След това бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски и командира на формированието. Церемонията приключи с тържествен марш на военнослужещите пред официалните гости.
Гости на празника бяха полк. Стоян Стоянов – началник на отдел „Разузнавателен” в КСВ, подп. Минчо Минев от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, подп. Ангел Гечев от РС ”Военна полиция ”Пловдив, полк. Ангел Пеев – началник на ВМА - МБАЛ – Пловдив, командири ... още
С провеждането на съвместна настъпателна операция завърши многонационалната подготовка на „Черноморски ротационни сили” ("BLACK SEA ROTATIONAL FORCE"), която се проведе от 7 до 15 януари 2016 г на учебен полигон „Ново село”.  Бяха извършени действия по блокиране и овладяване на населен пункт, ключов терен и отбранителните позиции на предния отряд на противника, с  цел създаване на условия за въвеждане на главните сили на НАТО. В хода на настъпателните тактически действия формированията проведоха бойни стрелби със стрелково, танково, противотанково, артилерийско и авиационно въоръжение.
Многонационалното формирование в състав от близо 350 военнослужещи включва рота „Комбинирани оръжия“, танков взвод, противотанков резерв и група за артилерийска поддръжка от Морската пехота на САЩ, моторизирана пехотна рота и 120-мм самоходна минохвъргачна батарея от състава на 2-ра мбр, танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти ... още
             Ритуал по отдаване на почести с полагане на венци по случай 138-та годишнина от освобождението на Пловдив се проведе днес, 15.01.2016 г., пред бюст-паметника на капитан Бураго в парк „Дондукова градина” в града.
           Строят на почетния караул от състава на 68-ма бригада „Специални сили” беше приет от началника на гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев, след което слово произнесе директорът на историческия музей Стефан Шивачев.
          На тържеството присъстваха кметът Иван Тотев, заместник-областният управител Иван Андонов, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, кметове на райони, общински съветници, директорът на историческия музей, други представители на местната администрация, много ... още
 
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов присъства днес, 13.01.2016 г., в гр. Ст. Загора на „Анализа на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията на 2-ра механизирана бригада за учебната 2015 година”.
Анализът започна с експозе на  командира на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев.
Бяха разгледани въпроси, свързани с бойната подготовка, войсковия ред и дисциплината,  усвояването на лимита от ГСМ, бойни припаси,  както и разхода на битови нужди във бригадата.
Анализът продължи с изказвания на командирите на формирования от състава на бригадата.
В заключение бригаден генерал Димитър Илиев благодари на личния състав за добре изпълнените задачи през изминалата година даде указания и насоки за работа на командирите, щабовете и формированията от състава на бригадата през 2016 година.
          Днес, 13.01.2016 г., в 68-ма бригада „Специални сили”-Пловдив се проведе „Анализ на резултатите от подготовката на бригадата за изминалата 2015 г.”, в който участваха всички офицери и главни сержанти на батальони.
Гост на  мероприятието беше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.  
Анализът беше представен  от командира на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев, който представи резултатите от задачите и мероприятията, изпълнени през изтеклата 2015 г.
В своето изявление генерал-майор Андрей Боцев изрази своето удовлетворение от свършеното през годината и изрази увереността си, че личният състав на бригадата ще се справи достойно с предизвикателствата, стоящи за решаване пред тях. В заключение той пожела на всички да бъдат здрави  и успешна  2016 г.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени