Днес, 13.01.2016 г., в 68-ма бригада „Специални сили”-Пловдив се проведе „Анализ на резултатите от подготовката на бригадата за изминалата 2015 г.”, в който участваха всички офицери и главни сержанти на батальони.
Гост на  мероприятието беше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.  
Анализът беше представен  от командира на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев, който представи резултатите от задачите и мероприятията, изпълнени през изтеклата 2015 г.
В своето изявление генерал-майор Андрей Боцев изрази своето удовлетворение от свършеното през годината и изрази увереността си, че личният състав на бригадата ще се справи достойно с предизвикателствата, стоящи за решаване пред тях. В заключение той пожела на всички да бъдат здрави  и успешна  2016 г.
„От Сухопътните войски се очаква да готвят добре обучен и натрениран личен състав, който да изпълнява в пълен обем поставените задачи” – каза днес, 12-и януари,  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев на „Анализа на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията от 61 мбр през 2015 г.”
В своето експозе бригаден генерал Груди Ангелов – командир на 61 мбр, представи задачите и мероприятията по трите мисии на БА, които са стояли за решаване през изтеклата година и с чувство на удовлетворение отбеляза, че всички те са изпълнени по достоен начин. Той се спря подробно на всички направления, по които е работено през изминалата учебна година, като посочи положителните и отрицателните страни в подготовката.
В хода на анализа бяха разгледани състоянието на войсковия ред и дисциплината, логистичното, медицинското и финансовото осигуряване през учебната 2015 г.,
Главният сержант на 61 мбр ... още
Новата учебна година бе открита днес, 11 януари 2016 г., във всички военни формирования на Сухопътните войски.
В Стара Загора се проведе ритуал, в който участваха военнослужещи от военни формирования 24150, 54230, 44200, 48430 и 54140 от гарнизона. Строят бе приет от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев, който отдаде почит на бойното знаме на бригадата и поздрави всяко военно формирование. „Приемете моята благодарност към всички вас, които достойно изпълнявате своя дълг на военнослужещи от Българската армия. Едва ли има друг, който да знае по-добре от вас цената на лишенията, на неуморния труд и безсънните нощи, които са необходими за изпълнение на задачите.
         Желая на Вас и Вашите семейства крепко здраве, щастие, лични и професионални успехи, сила и воля да  изпълним поетите ангажименти през новата 2016 година”.
Ритуалът приключи с преминаване в тържествен марш.
В ... още
Днес, 08.01.2016 г., завърши петдневният ски курс с 50 военнослужещи от състава на 68-ма бригада „Специални сили”. Той се проведе под ръководството на ски инструктори от Българската Ски Федерация и имаше за цел да повиши ски натренираността на военнослужещите от Алпийският батальон.
Те ще вземат участие в подготовката и провеждането на предстоящото Европейско първенство  на Пампорово и Боровец.
 
Днес, 8-ми януари 2016 г., Военният духов оркестър и почетен караул от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада взеха участие в честването на 138-ата годишнина от Освобождението на града, организирано от Община Карлово.
Празникът започна с поднасяне на цветя  пред паметната плоча на „Пулевата къща”, в която се е намирал щабът на руската армия, оглавяван от генерал Карцов. Там пред ученици от местните училища, представители на общинската администрация и военнослужещи от 61-ва мбр слово за паметната дата и действията на руските войски и българските опълченци през далечната 1878 година при освобождението на Карлово прознесе Мария Деянова - директор на Историческия музей в града. Бяха поднесени цветя и отдадена почит към освободителите.
Шествието по повод годишнината от Освобождението на Карлово завърши пред паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов. В знак на признателност цветя поднесоха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, Георги ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени