27.12.2012
При атентата, извършен срещу българската база „Индия” в гр. Кербала, Ирак на 27.12.2003 г. загиват петима български военнослужещи.
За девета поредна година военнослужещите от Сухопътните войски почитат паметта на своите загинали бойни другари.
Днес, 27 декември, във военните формирования 34750 – Карлово, 32990 – Пловдив, 24150 – Стара Загора и 26400 – Благоевград се проведоха възпоменателни церемонии и с едноминутно мълчание беше отдадена почит на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров от Първия пехотен батальон, участвал в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.
Заместник-командирът на военно формирование 32 990 – Пловдив полковник Михаил Попов и военнослужещи от формированието се поклониха на гроба на офицерски кандидат Антон Петров в гробищен парк „Чародейка” в град Русе. ... още
21.12.2012
На 20.12.2012 г. във военен клуб гр. Чирпан се проведе благотворителен концерт, организиран по повод коледните и новогодишни празници за подпомагане фондация „Деца на българската армия”.
В програмата взеха участие клуб по спортни танци „Денс Юник” и група за народни танци „Чанове” към военния клуб в гр. Чирпан, вокална група „До ми сол” към основно училище „Васил Левски” и деца на военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода.
Концерта посетиха председателя и заместник-председателя на Българския червен кръст, представители на Общинска администрация гр. Чирпан, общественици и военнослужещи от военно формирование 24620 – Свобода.
21.12.2012
Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от Сухопътните войски,
 
Измина една напрегната и трудна година през която усилията на Командването и военнослужещите от Сухопътните войски бяха насочени по изпълнението на задачи по трите мисии на Българската армия.
 
Постигнатите резултати през годината и получените оценки, ни дават основание да кажем, че боеспособността и подготовката на командирите, щабовете и формированията е на необходимото ниво.
 
Успяхме да изпълним всички планирани мероприятия по бойната подготовка на войските.
Учението „Траен мир 2012”, проведено през октомври на полигон „Корен”, показа отличната подготовка на нашите военнослужещи и спечели уважението и доверието на висшето военно и държавно ръководство.
 
През месец ноември на учебен полигон „Ново село” успешно премина и сертификацията на ... още
21.12.2012
 Под това мото, в навечерието на Коледа, военнослужещте от 61 Стрямска механизирана бригада проведоха кампания за събиране на дарения с които да подпомогнат децата лишени от родителски гризи, децата на загинали военнослужещи и децата на колеги нуждавещи се от лечение в чужбина.
С доброволно събраните финансови средства военнослужещите от бригадата зарадваха над 400 деца от домовете в Брацигово, Асеновград, Стара загора Бузовград, Калофер и Плевен. Дарени бяха  топли обувки, чорапи, тетради за училище, хранители продукти  и много лакомства.  Децата останаха приятно изненадани  от направения жест. Всички изразиха огромно желание да посетят военните формирования и да се запознаят с живота на войниците.
Денят бе изпълнен с много детски усмивки и грейнали личица.
21.12.2012
Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха вчера, 20 декември, в действията в помощ на населението в бедстващите райони в страната.
Модулно формирование от състава на Сухопътните войски разчиства заснежения път към село Медвен в района на Сливен.
 
Формированието е в състав лейтенант Михаил Попов, старши сержант Милен Миндев, сержант Руслан Русев,  старши сержант Димитър Димитров, редник Георги Момчаров, редник Иван Добрев и три единици специална техника.
 
По искане на областният управител Димитър Александров модулна група от състава на Сухопътните войски се включи в разчистването на пътищата в община Шумен.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени