На 09.05.2017г. в град Перущица  военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград взеха участие в тържественото отбелязване на 141-ата годишнина  от Априлската епопея.
         Честванията започнаха на площада пред народно читалище „Просвета – 1862” с ритуал по издигане на националното знаме и поднасяне на  венци и цветя на признателност пред паметната плоча на Братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев и в църквата „Свети Архангел Михаил”. По късно пред исторически музей беше представена възстановка на героичните събития  по време на въстанието.
         Кулминацията бе тържествената проверка (заря), която се проведе на площад „Двадесети априлий”.
         На събитието присъстваха кметът на общината Ради Минчев представители на държавната и местната власт, ... още
     Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май 2017 г., в различни ритуали по тържествено честване на Деня на победата и Ден на Европа.
     Празникът беше отбелязан в Асеновград от военнослужещите от военно формирование 24490 с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от асеновградския регион, намиращ се в казармения района на формированието. Председателят на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса о.з. полковник Петър Георгиев поздрави всички присъстващи с празника, след което с падане на колене и едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на загиналите.
      9 май бе отбелязан и в Смолян от военнослужещите от 101 алпийски батальон с почетен караул и поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните в кв. Райково.
      Формированията ... още
С различни мероприятия в отделните гарнизони на Сухопътни войски ще бъде отбелязан Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май.
На 04.05.2017 г.  от 10.00 до 16.00 ч.  в 101 алпийски батальон - Смолян ще се проведе Ден на отворени врати, на който са поканени да присъстват граждани и ученици от областта. На 05.05.2017 г. от 10.00 ч. в Гарнизонен военен клуб ще се проведе водосвет на бойните знамена и тържествено събрание – концерт с награждаване на военнослужещи. На 06.05.2017 г.  в град Чепеларе пред паметника на загиналите  във войните чепеларци от 16.30 ч.  ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя.
Личен състав от военните формирования 52590 и 54100 от състава на 2-ра механизирана бригада, ще участва в тържествен ритуал по случай 6-ти май, който ще се проведе на 06.05.2017 г., от 10,30 часа на площада пред Община Ямбол.
От 02 до 05.05.  военнослужещите от в.ф 52740 – Хасково участват в ... още
Държавно военно лично-отборно първенство по лека атлетика, организирано от Националната военна спортна федерация, се провежда в периода 2-4 май 2017 г. на Общински спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен.
Днес, 3 май 2017 г., се състоя официалното откриване на първенството с издигане на българския трикольор под звуците на националния химн, изпълнен от Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен. Участниците бяха приветствани от председателя на Националната военна спортна федерация о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, който ги поздрави и отправи пожелание за добър спортен дух, достойна надпревара и победа за по-добрите.
В спортната лекоатлетична надпревара се впускат 18 отбора, като 9 от тях са от формирования на Сухопътните войски. Общо участниците са 151.
Днес, 02.05.2017г., стартираха спортните състезания, организирани от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен и посветени на празника на Българската армия.
Началото бе поставено с първите срещи по футбол на малки врати. Състезаваха се общо осем отбора, като срещите между тях са определени с предварително изтеглен жребий. Центърът за подготовка на специалисти има сформирани 5 отбора, по един отбор има от в.ф. 46700, от Регионална служба на Военна полиция-Сливен и от Областно звено „Охрана” -  Сливен. 
Успоредно с това протичат и тренировките за състезанието с пистолет „Макаров” на огневи комплекс „Батмиш”, което ще се проведе на 4 май.
Спортни състезания ще има и на 5 май, когато е обявен и „Ден на отворени врати” в Центъра за подготовка на специалисти.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени